Adikia

Keikat

Tulossa

Esittely

Adikia on rumpali ja nuori kuvataiteilija, jonka rakkaus hip hop -musiikkiin ja kiinnostus feminismiin johti diggailemaan rapin usein misogynistisiakin lyriikoita omasta perspektiivistä. Tästä kiinnostuksien ristiriidasta syntyi Adikia, epäoikeuden jumalatar, joka ilmoitaa debyyttisinglellään ”Paha Narttu” kyllästyneensä konttamiseen. Kyseinen debyyttisingle- ja video ilmestyi 31. toukokuuta. Sen julkaisi artistin kiinnittänyt Rutilus.

“Kun kuuntelin vaikka UGK:ta ja mun suosikkeja, niin tiesin, että ristiriita tekstien ja mun ajatusten kesken häviää vain, jos alan omistaa tätä juttua itse. Haluan olla se räppäri, joka Suomesta on puuttunut.”, kommentoi Adikia lyriikoitaan. Hip hop -musiikin lisäksi Adikia ottaa paljon vaikutteita suomalaisilta naiskirjoittajilta; muun muassa. ”Paha Narttu” -biisin nimi on suora viittaus Maija Vilkkumaan ”Satumaa-tango” -kappaleeseen.

Iskulinjoja ja taitavaa tyylittelyä sekä oman roolin omistamista sisältävät tekstit ovat kokonaan artistin omaa käsialaa. Levy-yhtiö Rutiluksen perustajat, kotimaiset artistit Särre ja Pianomies kommentoivat Adikian kiinnitystä labelille:

“Kun kuulin musiikkia, niin innostuin räpeistä teknisesti ja sisällöllisesti. Tajusin heti, että tällä rehellisyydellä ja näillä riimeillä pieksisi heti jonkun battlessa.”, Särre kertoo.

“Fanitan sitä, että debyyttiartisti pystyy esittämään niin rikasta ja pitkälle vietyä ajattelua, siinä kuuluu tausta. Työtä on tehty ilmaisun kanssa ja taiteilijan integriteetin huomaa.”, lisää Pianomies.

Ota yhteyttä

Mikko Varjamo / Keikkamyynti
mikko.varjamo@hogmusic.fi
+358 40 8433 169

Jenni Pekkarinen / Tuotanto
jenni.pekkarinen@hogmusic.fi
+358 40 7570 782

Press