Saurus

Keikat

Tulossa

Esittely

Sauruksen jäsenet ovat rap-artisti Kesken ja tuottaja Pike. Vuosituhannen alkupuoliskolla suomirapkentälle ponnistanut yhtye julkaisi kaksi kiinnostusta herättänyttä omakustannetta, ja nousi laajempaan tietoisuuteen kolmannella, vuoden 2007 Son Dynyy -levyllä. Se sisältää muun muassa suomirapklassikkohitin ”Snappmusaa”, joka soi edelleen klubeilla ympäri Suomen. Hyvin myynyt sekä paljon hyviä levyarvioita saanut innovatiivinen ”Son Dynyy” muodostui aikanaan yhdeksi vaikuttavimmista ”game changer” -levyistä monipuolisella ja iskevällä tuotannolla, sekä mielenkiintoisilla ja melodisilla tyyleillä. Musa upposi jengille hyvin myös livenä, ja Saurus esiintyi muun muassa Pipefesteillä, Blockfesteillä, ja sekä ravintoloissa ja saleissa ympäri Suomen. Esimerkkeinä bailu-anthemeista biisit ”Peitto heiluun feat. Timi Lexikon”, ”Pitää ääntä”, ja ”K.A.S.A. (Korkki auki sakset auki)”.

Saurus jatkoi äänen pitämistä neljännellä levyllään ”Neon Saurus” (2010, Suomen Musiikki), joka sisältää esimerkiksi edelleen monien DJ’den tanssituskalustoon kuuluvan valtakunnalliseksi radiosoittobiisiksi nousseen ”Uuteen maailmaan”, ”Tartu kii (aika rientää) ft. Loost Koos”, laajempaa huomiota Dance-ohjelman mainoskappaleena soineen ”Shokkii”, ja Poliisi-TV:ssä käytetyn ”Luonnonvoima”. Levy oli myös kriitikoiden suosiossa, ja Saurus jatkoi yhtenä Suomen ahkerimmin keikkailevista rap-kokoonpanoista. Keikkapaikat kautta maan tulivat yhtyeelle tutuksi.

Sauruksen viides levy ”Elossa” (2011, Monsp) marssitti esiin yli kolmekymmenpäisen joukon vierailevia räppäreitä ja muusikoita aina Solosesta ja Kosolasta Samae Koskiseen, Heikki Kuulasta, Kubesta, ja Mäkistä Tono Slonoon ja Jimi Tenoriin sekä Timo Pieni Huijauksesta Stepaan.

Viidennen levyn jälkeen Kesken ja Pike keskittyivät enemmän soolotekemisiin ja vierailuihin. Pike tuotti, äänitti, ja miksasi musiikkia muun muassa Timi Lexikonille (”Sinä, minä& musa” 2013, Sony) Teflon Brothersille (”Posin kautta” 2015, Johanna), ja JVG:lle (”jvg.fi” 2012, Monsp). Kesken julkaisi kaksi soololevyä ”1/0″ (2014, omakustanne) ja ”No” (2016, Cosmic Playground). Levyjen satoa ovat muun muassa biisit ”Fiiliksiin feat. Super Janne”, ”Iso jointti suus feat. Kube & Puppa J”, ”Night of the Living G’s”, sekä ”Kovat hitit feat. Kalifornia-Keke”.

Sauruksen comeback sai alkunsa toukokuussa 2017 julkaistulla tupla-singlellä ”Ilmaan/Ytimes”, joka pääsi soittoon ja viikon parhaiden uutuuksien listalle muun muassa YleX:llä. Kesäkuussa julkaistiin ”Meil on hauskaa feat. Heikki Kuula”. Saurus valmistelee nyt seuraavan singlensä ja tulevan albumin julkaisua Monsp Recordsilla. Bändi on nyt solminut keikkamyyntisopimuksen Högin kanssa ja odottaa tulevia keikkoja, tien päälle lähtöä, ja yökerhojen kuumentamista.

Ota yhteyttä

Kare Enström / Keikkamyynti
kare.enstrom@hogmusic.fi
+358 40 1571 613

Mikko Määttänen / Tuotanto
mikko.maattanen@hogmusic.fi
+358 45 2745 657

Press